5 idej za karantenski self care

Hej, ambasadorka Ivona je zate pripravila čudovit seznam s self care idejami.

1. Začni dan z ljubeznijo

Naj bo začetek tvojega dneva posvečen ljubezni do same sebe! Karantena je popolna priložnost, da si med svojo jutranjo rutino vsak dan vzameš čas in si odgovoriš na spodnje trditve:
 • 3 stvari na meni, ki so mi všeč
 • Nase sem ponosna, ker ...
 • Res sem dobra v ...
  Tako boš dan začela z dodatnim motivacijo in pozitivno energijo. Maš to!

  2. Razvajaj svojo kožo

  Med karanteno si tudi tvoja koža zasluži malce dodatnega razvajanja!
  Zagotovo boš oboževala Naravno kozmetiko Mia, ki je 100% naravna, brez konzervansov, umetnih barvil in dišav, brez alkohola, parabenov, aluminijevih in drugih zdravju škodljivih sestavin ter ročno izdelana v Sloveniji. Sestaviš si lahko kar celotno rutino: začneš z micelarno vodico in z njo odstraniš ličila, obraz dodatno očistiš s čistilno peno z vrtnico in miro, ga osvežiš s hidrolatom sivke in zaključiš s kremo za obraz. Vsake toliko pa se razvajaš še z glineno masko s konopljo. Saj veš, kako pravijo – koža je 90 % tvojega selfieja. ;)

  Naravna kozmetika Mia je le en klik stran – kupiš jo lahko kar tukaj, na Glam By Nika spletni strani! ☺ klik

  3. Speci nekaj slastnega

  Self care ne pomeni le notranje in zunanje skrbi zase , temveč tudi poslušanje same sebe. Ko se ti zlušta nekaj slastnega, ni prav nič narobe, če si tu in tam to tudi privoščiš! ☺
  Ker sem sama ogromna sladkosnedka, najraje spečem kakšno sladko dobroto; tukaj najdeš moj najljubši recept za bananih kruh, ki je popoln za peko med karanteno.
  Moj nasvet: če pred peko po vrhu potrosiš še orehova jedrca (čim več, tem bolje), se bodo ta res fino zapekla in kruhu dodala njaaami hrustljav okus!

  4. Vzemi si čas zase

  Kljub temu da imaš med karanteno časa na pretek, je pomembno, da si zavestno vzameš čas zase in počneš to, kar napolni tvojo dušo. To je lahko branje dobre knjige, vroča kopel, raziskovanje nečesa, kar te resnično zanima, nega obraza, sproščanje na kavču z dobro serijo ... karkoli ti srce poželi.
  Nekaj mojih najljubših 'feel-good' serij in filmov na Netflixu:
  • Brooklyn 99
  • Emily in Paris
  • Someone Great
  • The Good Place 
  • ...

  5. Prakticiraj hvaležnost

  Svoj dan zaključi tako, da na papirju, v svoji glavi, v beležki na telefonu oz. kjerkoli ti pač ustreza, našteješ 3 stvari, za katere si v tem dnevu hvaležna.
  Takšen seznamček je odličen opomnik, da so malenkosti tiste, ki v življenju zares štejejo. Tako boš tudi takrat, ko se ti bo zdel svet črn, v majhnih stvareh našla kanček sonca in pozitive. ☺
   
  Želim ti obilico čudovitih self care trenutkov! ☺
   
  Pozdravček v karanteno, Ivona - @sunshinecafeblog (Glam by Nika ambasadorka)