Najboljši bananin kruh, ki ga boš poskusila?

Hej, na nedeljski večer ambasadorka Tinkara z nami deli svoj najljubši kruh za bananin kruh. 

Prva karantena me je spodbudila, da sem po dolgem času začela veliko peči. Med mnogimi sladicami in jedmi, ki sem jih pripravila, pa je moj favorit še vedno bananin kruh. Poskusila sem že ogromno receptov, vendar je ta, ki ga bom delila z vami, absolutni zmagovalec. Samo opozorilo, preden se ga lotiš: cela hiša bo dišala po bananah, zmanjkalo pa ga bo najbrž v kakšni uri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za pripravo bananinega kruha boš potrebovala:

  • 3 velike banane (lahko tudi 4 za bolj ‘bananast’ in sočen kruh)
  • 3 jajca                                 
  • 250 g moke
  • 130 g masla
  • 120 g sladkorja (jaz uporabim belega, za malo bolj zdravo verzijo pa lahko uporabiš rjavega)
  • Pecilni prašek
  • Vanilin sladkor
  • Žličko ruma
  • Limonino lupinico
  • Temno čokolado (količina po okusu)
  • Mandlji ali indijski oreščki

Pred začetkom priprave segrej pečico na 180 ° C ter vanjo položi banane za približno 15 minut, da se napihnejo in dobijo temno rjavo barvo. Med tem ko se banane pečejo, loči jajca na rumenjake in beljake. Beljake stepi, med stepanjem pa dodaj približno polovico sladkorja, saj to pomaga snegu, da je bolj ‘trd’. Rumenjakom najprej dodaj preostanek sladkorja, nato nadaljuj še s preostalimi sestavinami (moka, maslo, pecilni in vanilin sladkor, žlička ruma, malo naribane limonine lupinice). Dodaj še vroče banane, katerih notranjost mora biti mehka in kar malo tekoča. Tej masi počasi primešaj beljakov sneg ter čokolado, narezano na majhne koščke. Maso vlij v podolgovat pekač za kruh, obložen s peki papirjem ter po vrhu posuj narezane oreščke. 

 

Peči 4045 min na 180 °C. Pa dober tek!

Pozdravček, Tinkara Matičič (Glam by Nika ambasadroka)