Ko se nehamo učiti, nehamo rasti.

Hej, naj te najprej pozdravim in sprejmem na Glam by Nika blog, kjer se bomo družili ob zelo raznolikih vsebinah, od izobraževanja, storitev, organizacije, nege telesa in obraza pa vse do self-care nasvetov, dobrih receptov in tako dalje. No pa začnimo pri začetku in sicer pri zelo popularni temi zadnje dni na mojem Instagramu - kako ostanem organizirana in kje se izobražujem?

1. Najdi si perfekten planer zase

Zame je najbolj pomembno, da ima planer razpored po urah, všeč mi je tudi, da nima preveč risb, tiskov, barv - ampak, da je pregleden & simple. Itak, da mi je všeč, da ob enem dobim tudi hudo naslovnico, kakšna nalepka tudi ne sme manjkati, ampak tam, kjer vpisujem svoj urnik pa imam rada preprostost. Vedno v planerju iščem tudi nekaj strani za random zapise ter pregled meseca in leta. 

Priznam, da sem zamenjala že veliko planerjev v življenju, vsak mi je bil po svoje dober, ampak so se mi prioritete v planerju malce spremenile - trenutno mi je recimo res pomemben razpored po urah, zato je moj srečni izbranec BOSSY CAFE PLANER - kupila sem ga v trgovinici Čas za kavo

Zame je dober planer prvi ključ do organizacije, ker si zapisujem na eno mesto vsa opravila, delam si urnik, zapišem to do liste in ideje. Ko eno stvar opravim, jo tudi obkljukam. Jaz si recimo zapišem tudi, če rabim opraviti nek klic, ko ga opravim ga takoj obkljukam - in to mi da res dober občutek. Vedno hitreje opravim obveznosti, če jih imam zapisane in jih moram obkljukati, ko vidim vse obveznosti zapisane si tudi lahko združim tiste, ki gredo druga z drugo. Brez planerja si sploh ne predstavljam organiziranega življenja. 

2. V torbici imej mapo

Pri sebi imam vedno mapo, v katero pospravim vse zapiske, listke, račune itd. Zakaj? Če bi imela listke raztreščene po torbici, bi potrebovala čisto preveč časa, da bi jih razvrstila, preverila, vrgla v smeti itd. - tako pa, ko dam ven planer, dam ven iz torbice tudi mapo, preverim zapiske, listke, pomečem stran, kar ne rabim, in nadaljujem dan. Aja, notri imam vedno tudi VIZITKE. Če imaš svoj business, jih imej vedno pri sebi!

3. Jutranji maili, opravila in klici

Naslednji ključ do moje organizacije je tudi to, da zjutraj vedno opravim stvari, ki mi niso tako ljube, odpišem na maile, opravim klice, naročim stvari itd. Potem se pa lotim meni bolj zabavnih stvari - delo na projektih, delo s strankami, fotografiranje stvari, izdelava objav itd.

4. Vedno je prostor za novo znanje

Zelo pomembno pri organizaciji pa mi je tudi inspiracija in izobraževanje - vse gre drugo z drugim. Ko se izobražujem na svojem področju, dobim inspiracijo za delo, ustvarjanje in dobro organizacijo, če spremljam podcaste, bloge uspešnih posameznikov in spremljam njihove vsebine in nasvete me to zelo motivira, hkrati pa vem, da če si želim vzeti čas za take vsebine, si moram čas organizirati tako, da pravočasno opravim vse obveznosti in si nato vzamem čas za vsebine. Ampak ne pozabi, vedno si moramo vzeti čas za novo znanje in izobraževanje, ker ko se nehamo učiti, nehamo rasti.

Koga in kaj spremljam? Same nore ljudi in vsebine!

BOSSY CAFE MEMBERSHIP 

 All-in-one mesečni membership za vse, ki ste na svoji poslovni poti, jo začenjate ali se preprosto radi izobražujete v tej smeri. Vsak mesec prejmeš nove business related video vsebine, zapise, delovne zvezke, bonus vsebine in dostop v zaprto Facebook skupino, kjer si deliš izkušnje. Naučiš se ogromno o zasnovi lastne znamke, podjetništvu, social media, influencer marketingu, obilkovanju vsebin, delo v meni najljubši Canvi, oglaševanju, postavitvi strani in še še. Meni tale membership vsak mesec znova pomaga. Res, čisto čisto vsak mesec se naučim nekaj novega. Vsakemu samostojnemu podjetniku bi tole priporočala! Ustvarili sta ga Nina Štefe in Tjaša Smuk, uspešni slovenski podjetnici, ki vso svoje znanje prenašata na Bossy Cafe membership. 

 

Takole izgleda notranjost delovnih zvezkov, vse je urejeno s primeri, video vsebinami ter prostorom za izpolnjevanje vaj. 

 

Video vsebine so takole logično razporejene v teme. Na vsakem delovnem listu imaš tudi označeno, kdaj je čas za ogled kakšne vsebine. 

Aja, kar je noro uporabno je to, da so vsebine res dobro vezane na slovenski trg, konkretni in uporabni nasveti!

V membership se prijaviš tukaj.

 

BEAUTY BIZ BFFS PODCAST

Podcast, kjer se učiš o beauty businessu, novostih, prodaji, marketingu, kreiranju produktov, hkrati pa imaš občutek, da sediš na kavi s svojimi beauty biz bffs in se pogovarjaš o teh stvareh. Najbolj bo zanimiv tistim, ki ste v beauty businessu ali podobno, ker je res zakon, da so vse vsebine konkretno vezane na to temo. 

Vsak teden v podcast knjižnico pride nova epizoda, trajajo nekje do 1 uro, včasih več, včasih manj - velikokrat so v podcastu prisotni tudi različni gosti, ki so vrhunski na svojih področjih in delijo svoje znanje. Ustvarjalki podcasta namreč prihajata iz Kalifornije, zato so gosti res zanimivi.

Njuna spletna stran se nahaja tukaj, sicer pa podcaste najdeš v svoji aplikaciji za podcaste (na Applu je to kar že vnaprej nameščena aplikacija Podcasts)

P LOUISE WEBINARS

Spremljam tudi P Louise vsebine in webinarje. Gre za mlado, zelo uspešno poslovno žensko, ki je iz svojega makeup studia zgradila makeup akademijo, svetovno priznano znamko ličil, ter deli svoje business nasvete in svoj pogled na življenje. V webinarjih se naučiš ogromno o kreiranju znamke, loga, pristopu do poslovanja, marketingu, social media in še in še - res pa je tudi, da P Louise močno verjame v vizualizacijo in manifestacijo, zato deli tudi svoje poglede na to, kar je še en drugačen pogled ter pristop do posla in življenja, iz katerega se lahko veliko naučiš. 

Webinarji so sestavljeni iz zvočnih posnetkov, delovnih zvezkov in vsebin za printanje. 

Dostop do webinarjev je tukaj.

 

In to bo to, to so moji koraki do dobre organizacije in moji najljubši kanali za izobraževanje. Upam, da ti kakšen korak pomaga. Če si v beauty businessu, si na svoji podjetni poti, želiš začeti svoj brand ali kaj podobnega - ti toplo priporočam vse svoje najljubše izobraževalne kanale. Če ne veš, kje začeti, je zame prvi korak definitivno Bossy Cafe Membership, ker je najbolj straight-to-the-point, v slovenščini ter za slovenski trg. 

 

Se slišimo kmalu, xx Nika